במקום תרופות ללא מע"מ, באוצר מציעים החזר רק לחלק קטן מהמטופלים
אחרי שהתנגדו לחוק לביטול גורף של מע"מ על תרופות מחוץ לסל הבריאות, באוצר הציעו מהלך מצומצם בהרבה | הצעת האוצר כוללת החזר בדיעבד לאחר אישור ועדה, רק למטופלים ששילמו מעל 90 אלף ש"ח בשנה ולא קיבלו החזר ממקור אחר | מנכ"לית האגודה לזכויות החולה: "ההצעה לא תקל על האוכלוסיה שידה אינה משגת לרכוש את התרופה" (28.6.23, דפנה איזברוך, דבר)
לפרטים נוספים
חוק ההסדרים יידחה לאחר הבחירות אך הוא מציע חידוש: החלפת רוקח במכונה שתנפק תרופות באופן אוטומטי
פרופ' איל שורצברג ושמוליק בן יעקב מסבירים לנו למה צריך לגנוז את הרעיון הזה במהרה, ועד כמה הוא עשוי לפגוע במטופלים. (13.07.22, גלובס)
לפרטים נוספים
הממשלה צריכה לקבוע זמן מרבי להמתנה לטיפול רפואי
מסקר מכון ברוקדייל עולה שאחד מ-3 מטופלים ויתר על טיפול רפואי במערכת הציבורית עקב זמני ההמתנה הארוכים - משרד הבריאות נדרש לתקצב את הקופות, ולשנות את הרגולציה כך שלכל אזרח יובטח טיפול ראוי. (שמוליק בן יעקב, יו"ר האגודה לזכויות החולה, 26.6.22, "דבר היום").
לפרטים נוספים
הבירוקרטיה שאנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו
מעל לשני עשורים אנו עדים לעוולה ציבורית גדולה בעלת השפעות מרחיקות לכת – חוסר הנכונות או היכולת של קובעי המדיניות לאורך השנים, להגדיר בחוק ביטוח בריאות ממלכתי מהו הזמן הסביר להמתין לקבלת טיפול רפואי איכותי ומתאים, לעיתים מציל חיים, במרחק סביר מהבית. (ד"ר יצחק ברלוביץ, חבר הנהלת האגודה לזכויות החולה, 3.6.22, כלכליסט).
לפרטים נוספים
"סכנה לציבור החולים" - הפיקוח על מתן תרופות עלול להצטמצם
שמוליק בן יעקב, יו"ר האגודה לזכויות החולה, מזהיר: "נלך למלחמה לביטול כל הסעיפים, ואם הקטסטרופה תימשך נגיע לבג"ץ. יש פה סעיפים שפוגעים בבריאות המטופלים אחד־אחד". (26.05.22, ישראל היום)
לפרטים נוספים
רפואה מגדרית והדרך מהמחקר והשיח אל הטיפול הרפואי בפועל
שינויים בטרמינולוגיה, במודעות ובפרקטיקה יובילו לתמורות ולשינויים ההכרחיים למען נשים במערכת הבריאות. (יסמין ענבר, מנכ"לית האגודה לזכויות החולה, 20.03.2022, פורסם באתר https://doctorsonly.co.il/)
לפרטים נוספים
השנה האחרונה הדגישה את החשיבות של שירותי בריאות הנפש לכל האוכלוסייה
כמו בכל טיפול רפואי, גם בתחום בריאות הנפש ישנה חשיבות מהותית למענה הראשוני הניתן למטופל, בייחוד בעת שמדובר באירועי חירום כמו אסונות או מלחמה (פרופ' מרדכי שני, נשיא האגודה לזכויות החולה, 27.5.21, מעריב).
לפרטים נוספים
מערך בריאות הנפש צריך לעלות לראש סדר העדיפויות
כל עוד מערכת הבריאות לא תציב ראש סדר העדיפויות את נושא קיצור התורים וזמני ההמתנה למרפאות המהוות את מוקד המענה הראוי, תרחיב את היקף ההתקשרויות עם מסגרות חוץ אשפוזיות וטיפולי בית, ותתקצב כראוי את מערך בריאות הנפש, לא ימצא פתרון למטופלים הזקוקים לטיפולי בריאות הנפש (פרופ' מרדכי שני, נשיא האגודה לזכויות החולה, 9.4.21, כלכליסט).
לפרטים נוספים
הטכנולוגיה שנועדה לשיפור הבריאות – עלולה להגדיל את הפערים בבריאות
לקדמה הטכנולוגית השלכות מרחיקות לכת על הבריאות שלנו. אך כידוע, אין טוב בלי רע. הנה מה שעלינו לעשות היום כדי להבטיח כי רפואת העתיד לא תפגע בבריאות הציבור (שמוליק בן יעקב יו''ר האגודה לזכויות החולה, e-Med ,15.12.19).
לפרטים נוספים
חייבים להשלים את הרפורמה בשירותי בריאות הנפש
הרפורמה היתה אמורה לעגן את הטיפול הנפשי כחלק מסל השירותים שמציעות קופות החולים ולהעשיר את השירותים הניתנים בקהילה, אך המצב בשטח מצביע על יישום חלקי (יסמין ענבר, מנכ"לית האגודה לזכויות החולה, 5.8.19, כלכליסט).
לפרטים נוספים
ה''סביר'' בחוק הבריאות הממלכתי - לא סביר בכלל!
תורי ההמתנה לטיפול רפואי ארוכים עד בלתי סבירים, לעיתים גם המרחק שעלינו לנסוע לשם ביצוע בדיקה. במצב זה חייבים קובעי המדיניות לקבוע סטנדרטים ולהגדיר מה "סביר" ומה לא (ד"ר יצחק ברלוביץ', חבר הנהלת האגודה לזכויות החולה, 6.12.19, כלכליסט).
לפרטים נוספים
כיצד מתמודדים מושתלי איברים בימי מגיפת הקורונה?
מושתלים איברים נוטלים תרופות המדכאות את מערכת החיסון, ועל כן נמצאים בסיכון גבוה יחסית להידבקות בנגיף הקורונה. בנוסף, רבים מהם סובלים מתחלואה נוספת העשויה אף היא לשייך אותם לקבוצת סיכון (מאת: שרה שומוביץ וקסלר, רכזת פורום מושתלי איברים, בשיתוף האגודה לזכויות החולה).
לפרטים נוספים